Poceni, a odlična zaščita tal

V nekaterih okoljih si preprosto ne moremo privoščiti kompromisov pri zaščiti tal. To tudi pomeni, da ni pametno varčevati – bolje se je odločiti za vrhunsko zaščito, tudi če moramo plačati kakšen evro več. A nekatere rešitve ponujajo odlično zaščito tudi za ugodno ceno – to so epoksi tlaki in premazi, ki so na tem področju nadvse prepričljivi.

Epoksi premazi

Za epoxy premaz cena vsekakor velja za eno izmed glavnih prednosti. Že sam po sebi je znesek za tak premaz precej ugoden, posebej neprekosljivo pa je razmerje med kakovostjo in ceno, če upoštevamo, kaj vse zmore tak premaz. Sicer bi bila za epoxy premaz cena več kot upravičena tudi v primeru, da bi bil premaz dvakrat dražji. Omenimo še to, da je možno premaz nanesti v lastni režiji, kar pomeni, da odpravimo še stroške dela, torej končno ceno dodatno znižamo.

Zanimivo je, da za epoxy premaz cena sploh ne vpliva na končni rezultat. Gre za odlično zaščito tal, ki ni poceni zaradi kakšnih kompromisov.

Epoksi tlaki

Če želimo še boljšo zaščito, so prava izbira celotni epoksi tlaki. Cena je v tem primeru višja, a sorazmerno z učinkom, tako da ostaja razmerje med kakovostjo in ceno še vedno zelo dobro. Ker imajo epoksi tlaki ceno še vedno precej nizko, glede na vse prednosti, se pogosto uporabljajo tudi v najzahtevnejših okoljih in pri večjih površinah – na primer za tlakovanje industrijskih obratov in skladišč, pa tudi v bolnišnicah in podobnih ustanovah.

Najboljši epoksi tlaki so neprekosljivi v svojih lastnostih, saj varujejo tla pred prav vsemi možnimi grožnjami. Če želimo tla optimalno zaščititi, so najboljša izbira gotovo epoksi tlaki, cena pa je le pika na i. Tudi, če bi bilo takšno tlakovanje bistveno dražje, bi bila odločitev zanj še vedno zelo smiselna, saj alternative po lastnostih ne pridejo niti blizu, pa tudi veliko cenejše niso.