Osrčje ponudbe posoškega turizma

Posočje se v zadnjih letih bliskovito razvija kot priljubljena turistična destinacija v poletnem času. Kaj najdemo v osrčju turistične ponudbe v krajih ob zgornjem toku reke Soče? Nedvomno najbolj izstopajo adrenalinski športi, ki ponujajo zelo bogato izbiro.

Dejavnosti na Soči

Glavni adut Posočja je reka Soča, ki omogoča izvajanje številnih aktivnosti na vodi. Za rafting Soča ponuja idealne razmere, zato je prav ta šport med najbolj priljubljenimi izbiramo obiskovalcev Posočja. Rafting ponujajo praktično vse turistične agencije, ki se ukvarjajo z izvajanjem športnih aktivnosti v tem delu države, saj je tudi povpraševanja zelo veliko. To ni nič čudnega, saj nudi za rafting Soča idealen ambient in tudi idealno progo za razgibane ali mirne spuste.

Rafting seveda ni vse kar lahko počnemo na vodi. Priljubljena opcija je še kajak, zanimivost na tem področju pa predstavlja vodni bob. Tako kot za rafting Soča tudi za te dejavnosti ustvari odlične razmere. Nekaj priložnosti nudi reka tudi za ribolov, nenazadnje pa tudi za prosto čofotanje po sveži vodi.

Druge aktivnosti

Zelo priljubljene so tudi aktivnosti, ki niso vezane na reko Sočo. Omenimo na primer tandemski skok s padalom, ki je nekakšna krona adrenalinske ponudbe v Posočju. V tem primeru reka Soča pomaga le s čudovitim razgledom s ptičje perspektive, vzletišča pa ponujajo okoliški hribi in tudi letališče v Bovcu. Tandemski skok s padalom je za marsikoga ultimativna adrenalinska izkušnja, zaradi katere se Posočje gotovo splača obiskati – če se že odpravimo na tak podvig, je dobro poskrbeti, da bomo uživali v čudovitih razgledih in odlično vodenih skokih. Tudi tandemski skok s padalom nudijo različni ponudniki v posoških krajih.

Okolica reke Soče ponuja še obilo priložnosti za aktivno preživljanje prostega časa. Nekatere dejavnosti so lahko organizirane, na primer zip line in doživetja v raznih urejenih adrenalinskih parkih, lahko pa se kar na lastno pest podamo na raziskovanje narave peš, na kolesu ali kako drugače.