Vsestranski stoli v domači hiši

Za domačo rabo potrebujemo nekaj stolov, ki jih lahko uporabimo v različnih vlogah. Na srečo imamo na voljo nekaj izdelkov, ki na takšne potrebe dobro odgovarjajo, če smo le pripravljeni nekoliko prilagoditi njihov namen. Pomembno je, da se ne zmenimo za nazivno vlogo takšnega pohištva, temveč da sami ugotovimo, za kaj vse lahko takšne stole uporabimo.

Dober primer so jedilni stoli, ki jih najdemo v praktično vsaki hiši. Pričakovali bi jih seveda v jedilnici, kjer opravljajo svojo primarno nalogo – služijo udobnemu sedenju za jedilno mizo v času obedov. A to še zdaleč ni vse, za kar lahko koristimo takšne stole. Jedilni stoli so učinkoviti in dokaj nevtralni, s tem pa idealno sedalo za mnoge druge naloge. Prav na jedilni stol bomo verjetno sedli, če moramo na hitro poiskati sedež. Za jedilno mizo lahko brez težav kaj ustvarjamo, lahko se le družimo ali pa opravljamo kakšne posebne dejavnosti. Poleg tega se jedilni stoli hitro znajdejo tudi v drugih prostorih po hiši, kjer prav tako izstopajo s široko uporabnostjo.

Drug primer vsestranskih stolov, ki jih prav tako pogosto srečamo v različnih vlogah v hiši, pa so pisarniški stoli. Poimenovanje teh stolov je v tem primeru čisto zgrešeno, saj ne gre za strogo pisarniško pohištvo, temveč so takšni stoli še kako priljubljeni tudi med domačimi uporabniki. Pisarniški stoli lahko doma opravljajo isto funkcijo kot na delovnem mestu, torej služijo sedenju v domači pisarni, a bolj verjetno je, da bodo v uporabi v drugi vlogi. Pogosto se takšni stoli dodajo pisalni mizi za šolsko oziroma študijsko delo, prav lahko pa pisarniški stoli služijo kot računalniški stoli. Udoben in prilagodljiv stol pa se bo izkazal za odlično izbiro še v mnogih drugih vlogah, nenazadnje lahko tudi za sproščeno posedanje pred televizorjem. Čeprav naj bi bili stoli pisarniški, jih lahko doma zelo dobro izkoristimo.