Nakup sodobnega športnega terenca

Kar presenetljivo je, kako priljubljeni so postali športni terenci – nenazadnje ti izvirajo iz vozil, ki so bila namenjena vožnji po neurejenih terenih, danes pa so ta vozila zavzela tudi urejene ceste, kjer pridejo do izraza čisto druge odlike, kot so krasile terence v preteklosti. Evolucijo jasno ponazarja na primer Ford Kuga, ki bi bil lahko prototip klasičnega sodobnega športnega terenca – gre za zelo elegantno vozilo, ki s privlačno obliko in razmeroma kompaktno velikostjo kar nekoliko zavaja, saj je avto v resnici nadvse zmogljiv, zelo prostoren in neprekosljivo ugoden.

Cene športnih terencev

Kakšnega športnega terenca ima dandanes v ponudbi že praktično vsaka avtohiša, tako da kupcem izbire ne bo zmanjkalo. Res pa je, da so takšna vozila običajno nekoliko dražja, saj tudi nudijo bistveno več kot običajni osebni avtomobili. Vse je odvisno od tega, kakšen avto izberemo, pa tudi isti modeli se lahko razlikujejo v opremi in drugih opcijah, s tem pa tudi v končni ceni. Za dobro izbiro se v tem oziru izkaže Ford Kuga, ki ima že serijsko vgrajeno bogato zbirko sodobne opreme, ki že v izhodišču ponuja prav vse, kar pričakujemo od novega športnega terenca. S tem ponuja Ford Kuga nadvse ugodno ceno, saj ob uporabi na dolgi rok brez težav upraviči prav vsak evro naložbe.

Je pa možno pri nakupu športnega terenca tudi kaj privarčevati. Pri tem pomaga dobra avtohiša, saj prav prodajalci oblikujejo prodajne pogoje in do neke mere narekujejo tudi cene. Smiselno je pobrskati za ugodnostmi, kot je na primer ponudba staro za novo, pozanimamo se seveda tudi o možnostih plačila – priljubljeno je na primer obročno odplačevanje, ki močno razbremeni kupca pri nakupu dražjega avtomobila. Dobra avtohiša se izkaže za nepogrešljivega partnerja pri takšnih nakupih, zato ni vseeno tudi to, katerega prodajalca izberemo. Zanesemo se seveda le na zaupanja vredne pooblaščene prodajalce.