Googlove storitve za spletne mojstre

Spletni deskarji poznajo Google predvsem po iskalniku in po e-pošti Gmail, medtem ko bodo spletni mojstri z zanimanjem preučili še preostanek ponudbe tega spletnega giganta. Lastniki in upravitelji spletnih strani ter spletni podjetniki bodo s pridom izkoristili nekatere storitve, ki jih nudi Google v pomoč pri iskanju sreče pri spletnem poslovanju.

Pravzaprav bodo tudi spletni mojstri v največji meri koristili prav Googlov iskalnik. Ta je namreč za večino spletnih strani glavni vir obiska, zato se splača iskalniku posvetiti dovolj pozornosti. Temu namenu služi optimizacija spletne strani za Google, ki v bistvu pripomore k temu, da se določena spletna stran uvrsti višje med rezultati za relevantne iskane fraze. Na ta način optimizacija spletne strani za Google posredno in neposredno koristi spletni strani, v praksi pa se to kaže v povečanem prometu oziroma obisku. Razlike so lahko zelo velike, pogosto pa celo odločilne za uspeh spletnega nastopa. Ravno zato je optimizacija spletne strani za Google priljubljena in iskana storitev, ki jo imajo v ponudbi razni ponudniki.

A spletni mojstri bodo v Googlovi ponudbi našli še nekatere zelo privlačne storitve. Izstopa še spletno oglaševanje na Googlu, kar omogoča sistem Google AdWords. V tem primeru gre za oglaševanje, ki ima prav tako zelo izrazit cilj pridobivanja novih obiskovalcev, lahko pa oglase izkoristimo tudi za doseganje nekaterih drugih ciljev. V vsakem primeru ima tudi oglaševanje na Googlu velik potencial in lahko odloča o uspehu in neuspehu spletnega poslovanja. Tako predstavlja nekoliko tvegano investicijo, izvedbo oglaševanja pa je smiselno zaupati le mojstrom, ki se na to spoznajo. V nekaterih pogledih je oglaševanje na Googlu bolj učinkovito od optimizacije, večinoma pa se oba postopka izvajata hkrati, kar v končni fazi ponuja najboljše rezultate.

Google za spletne mojstre sicer ponuja še nekaj opcij, a najbolj privlačni sta vsekakor omenjeni dve.