Kam na počitnice?

Za slovenske turiste so opcije za preživljanje počitnic pravzaprav precej odprte, nenazadnje imamo odlično izhodišče v vse smeri. Največ dopustnikov se odpravlja na jug, kjer nas pričakuje Jadran, ki že sam ponuja celo vrsto možnosti za zanimive počitnice. Ena izmed privlačnih opcij je tudi križarjenje, ki je morda prava ideja tudi za vas!

Križarjenje po Jadranu je vsekakor dobrodošla sprememba običajnih počitnic za tiste, ki niso vajeni potovanja na ladji. Gre za povsem svojevrstno izkušnjo, ki jo težko primerjamo s preživljanjem počitnic na plaži. Ladja križarka ima povsem svoj ambient, ponuja pa vse, kar bi pričakovali v kakšnem obmorskem letovišču. Že križarjenje po Jadranu ponuja nepozabno izkušnjo na luksuzni ladji, tudi če se odločimo le za kak krajši program. V vsakem primeru bomo uživali v počitnicah, ki že vključujejo vse aktivnosti, ki si jih lahko zamislimo.

Poleg tega Jadran že sam po sebi ponuja izvrsten ambient za preživljanje dopusta. Na ladji križarki bodo torej uživali tudi tisti, ki jim križarjenje ni prioriteta na počitnicah, bi pa radi videli svet in občudovali naravne, kulturne in zgodovinske znamenitosti. Križarjenje po Jadranu seveda vodi po razčlenjeni balkanski obali, ki je polna slikovitih otočkov, stalno je v bližini tudi raznovrstna obala, ki ponuja obilo zanimivosti pri rednih postankih. Križarjenje vključuje postanke v različnih krajih, ki jih je vredno obiskati, tako da ni vse dogajanje le na ladji. Gre za zelo posrečeno kombinacijo, ki bo povšeči širokemu krogu dopustnikov.

Vsekakor je križarjenje zanimiva ideja za naslednje počitnice, Jadran pa predstavlja posrečeno destinacijo. Na voljo so raznoliki programi z različnimi trajanji, potmi in postanki, seveda pa se tudi ladje med seboj razlikujejo in ponujajo nekoliko različne izkušnje. Gotovo pa bo tak dopust ostal v spominu že po tem, da je šlo za neobičajne počitnice, ki jih ne moremo primerjati z nobenimi drugimi.